عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ضمانت اجرایی عملی بندهای ده گانه اعلام شده ایران و خسارت‌های جنگ باید از محل تجارت انرژی متخاصمان تأمین و جبران شود.

پیشنهاد راهبردی ۵ مرحله‌ای برای مدیریت تنگه هرمز در دوره آتش‌بس

به گزارش خانه ملت، علاءالدین بروجردی، نماینده مردم شریف شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به تحولات اخیر و بیانیه شورای عالی امنیت ملی پیرامون توقف جنگ، طرحی راهبردی را برای مدیریت عبور و مرور در تنگه هرمز پیشنهاد داد.

بروجردی با اشاره به لزوم پاسخگویی کشورهایی که در تخاصم اخیر علیه ایران با آمریکا همکاری کرده‌اند، اظهار داشت: «در دوره آتش‌بس، محصولات نفت، گاز و پتروشیمیِ آن دسته از کشورهای حوزه خلیج‌فارس که شرکای منطقه‌ای آمریکا در تهاجم علیه ملت ایران بوده‌اند، تنها در چارچوب یک سازوکار دقیق مالی اجازه عبور از تنگه هرمز را خواهند داشت.»

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، جزییات این طرح ۵ مرحله‌ای را بدین شرح تبیین کرد:

۱. صدور مجوز بر مبنای واریز وجه: خریداران بین‌المللی این محصولات موظفند ابتدا ۱۰۰ درصد مبلغ معامله را به حساب‌های بین‌المللی اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران واریز کنند تا پس از آن، مجوز عبور محموله از تنگه صادر شود.

۲. سهم فروشنده: ایران ظرف مدت ۲۴ ساعت پس از تایید واریزی، تنها ۱۰ درصد از مبلغ را به حساب کشور تولیدکننده (فروشنده) منتقل خواهد کرد.

۳. جبران خسارات جنگ: ۴۰ درصد از کل مبلغ معامله به‌صورت علی‌الحساب، بابت جبران خسارت‌های ناشی از جنگ و تأمین نیازهای مرتبط دفاعی و زیرساختی توسط ایران برداشت می‌شود.

۴. حساب تضمین: مابقی مبلغ تا زمان تثبیت کامل شرایط و اجرایی شدن نهایی توافقات صلح، به عنوان تضمین در حساب‌های ایران باقی خواهد ماند.

۵. تسویه نهایی پس از غرامت: تسویه حساب نهایی با این کشورها تنها زمانی انجام خواهد شد که وضعیت غرامت‌های جنگی به‌طور دقیق تعیین تکلیف شده باشد.

نماینده مردم جنوب فارس در پایان تأکید کرد که امنیت تنگه هرمز خط قرمز ایران است و کشورهایی که حریم امنیت ملی ایران را نادیده گرفته‌اند، باید هزینه همراهی با متجاوز را در معادلات اقتصادی خود بپردازند./

پایان پیام 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار